Om oss på HD Bil

 

Vi är ett fullserviceföretag för både fordons- och byggbranschen. Vi erbjuder allt ifrån däckbyten, verkstadservice, yrkesbutik (reservdelar) samt smidesarbeten och reparationer under ett och samma tak. Vi har över 40 års erfarenhet av fordons och smidesbranschen, vilket borgar för hög kvalitet. Besök oss på våra anläggningar i Upplands-Bro eller i Jordbro.

 

Historik

1969 grundade Harald Danielsson HD:s Bil & Byggsmide, en smides- och lastbilsverkstad i Bro. 1980 börjar Sune Danielsson som smed för att lära sig verksamheten från grunden.

 

Bild av Harald Danielsson
Bild av Sune Danielsson

 

1991 ombildar man företaget till Aktiebolag och Sune blir delägare. Vi det här laget var man fyra anställda om omsatte omkring 3 mkr.


1993
hade man vuxit ur lokalerna och flyttade till större lokaler.


1996
börjar HDs med hydraulslangstillverkning och bygger ut lokalerna med 540 m².


2000
har man fler kunder som efterfrågar rep-, service- och underhållsverksamhet åt industrin och det blir ett eget verksamhetsområde. Företaget hade, med i stort sett samma verksamhet, vuxit sig åtta man starkt, omsatte ca 6,5 mkr och var i ett expansivt skede. Återigen kände man sig trångbodda och började söka nya lokaler i närområdet. Harald som vid det här laget var 64 år lämnade över rodret till Sune. HD:s köpte GW Däck för att komma åt lokalerna och började även sälja däck.


2001
Öppnade HD:s en Yrkesbutik med förnödenheter åt sina kunder, ”allt du behöver”.


2004
förvärvades även en personbilsverkstad som med tiden utvecklas till att arbeta företrädelsevis med lätta transportfordon.


2009
Förvärvar HDs en automatiserad lastbilstvätt i Jordbro och öppnar HD Truck Wash Center.


2010
Förvärvar HDs en mekanisk verkstad, Skolvägens Svets och Smide, som ett komplement till byggsmidesverksamheten och industriservicen.

 

Ord från VD och ägare Sune Danielsson

”Jag har aldrig sett mig själv som en stor företagsledare utan bara en driven entreprenör som tar stolthet i att utföra kvalitativa arbeten och är lyhörd för våra kunders behov. Med de egenskaperna har jag utvecklat verksamheten till tio verksamhetsområden som kompletterar varandra”

  • Lastbilsverkstad
  • Lastbilstvätt
  • Lätta transportfordon
  • Gummiverkstad
  • Hydraulikverkstad
  • Yrkesbutik
  • Industriservice
  • Byggsmide
  • Mekanisk verkstad
  • E-butik
2016-10-28
Nyhetsbild
Avtal med Stockholms stad

HD Bil & Byggsmide har skrivit ett flerårigt avtal inom byggprojektet Norra Djurgårdsstaden (NDS). Leverans av byggsmide i offentlig miljö.